WAATBOX

Afgelopen tijd zijn er heel wat boxen op de markt gekomen. Naast de Glossybox, Truly Yours en Beautybox heb je nog veel meer. Je had de Stylecase, maar nu heb je ook VipBox en zelfs de WAATBox. Nu hebben vele boxen wel een duidelijke betekenis qua naam, maar de WAAT.. vraag ik mij af waar het voor staat.

Ik heb zelf nu geen boxen meer, veel producten kreeg ik dubbel of vond ik niet interessant genoeg en kan het geld echt wel beter gebruiken. Ja, want ik kocht ze gewoon. Ik heb dus ook geen enkele WAATBox in huis gehad en ik denk maar goed ook.

Afgelopen week kwam ik via Facebook op een weblog. Want de WAATBox van juni 2013 blijkt een regelrechte hel te zijn qua producten. En terecht dat deze blog er aandacht aan besteed, want wat blijkt? De WAATBox die verkoopt de boxen met inhoud dat over de datum is. Cosmetica dat al 5 jaar geleden van de markt af was gehaald hebben ze dus in de box gestopt. En ook een product van Maybeline is al lang niet meer op de markt. Echt hoe verzin je zoiets? En ook al doe je het misschien niet doelbewust maar dan via het bedrijf, dan nog. Want de WAATBox heeft er antwoord op.

Beste WAAT? Beauty Box members,

Allereerst onze excuses voor het verlate antwoord. We wilden eerst alles goed uitzoeken alvorens we jullie goed konden antwoorden, wij schrokken namelijk ook van de reacties. We vonden het erg vreemd dat sommige onder jullie producten in hun box hadden gevonden welke op het eerste gezicht niet aan de juiste voorwaarden voldeed. Naar aanleiding hiervan zijn wij gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. De producten van Easy Sun welke in de Beauty Box zaten zijn ongeveer een maand geleden ingekocht via een tussenpersoon bij Easy Sun. Hierdoor was de desbetreffende medewerker, met wie jullie contact hebben gehad niet op de hoogte van de Beauty Box. De fabrikant heeft aangegeven dat zij het gebruik van de Easy Sun producten niet afraden. Het kan helaas wel voorkomen dat een enkel product niet meer bruikbaar is. Wanneer je hierover twijfelt raden wij aan het product niet te gebruiken.

De Easy Sun producten welke in de Beauty Box zaten worden niet meer geproduceerd. Dit is ook de reden dat ze het product bij twijfel afraden het te gebruiken. De ervaring die zij hebben leert dat het per product te bepalen is of het product nog bruikbaar is. De producten zijn ook nog op het internet en in de winkels verkrijgbaar, het is alleen een uitlopend product.

Wanneer je twijfelt aan het product omdat deze verkleurt is, of een klonterige samenstelling heeft, dan adviseren wij en de fabrikant het product niet te gebruiken en dit door te geven via info@waatbox.nl. Wij gaan dan voor een passende oplossing zorgen.

WAAT? probeert de Beauty Box altijd te vullen met kwalitatief goede producten. Tot onze spijt zijn er in de box van juni enkele producten terecht gekomen waarvan we de kwaliteit niet kunnen garanderen. Onze welgemeende excuses hiervoor! WAAT? zal zijn uiterste best er voor doen om te zorgen dat dit niet meer gebeurd.

We willen we iedereen bedanken voor alle feedback. We hebben met aandacht alle adviezen gelezen. Deze adviezen nemen we mee voor de volgende Beauty Boxen. Alle gestuurde berichten en e-mails worden zo snel mogelijk door ons beantwoordt.

Hopend op jullie begrip.

Liefs,
WAAT? Beauty Box team

Ik raad dus gewoon direct af om Easy Sun te gebruiken. Gooi het in de prullenbak. Dat zou Easy Sun zelf ook hebben moeten doen i.p.v. te gebruiken voor zo’n box. En het is ook jammer dat als je e-mailt naar hun dat je geen reactie krijgt. Alles gaat via Facebook. Beste WAATBOX echt de e-mail moet jullie eerste prioriteit zijn om te beantwoorden en niet Facebook.

Maar wie is hierin de schuldige? WAATBOX of Easy Sun? Ik zeg het laatste, Easy Sun had nooit deze producten mogen leveren voor een box. En dan nu adviseren dat als het niet stinkt, er oké uitziet, dan mag je het wel gebruiken. Wat is dat voor een advies? Waarom doet Easy Sun dit? Kom op dit kan gewoon niet!

Je neemt een box, omdat je nieuwe producten wil uitproberen en niet producten die al 5 jaar niet meer op de markt zijn en via achterdeurtjes nog verkocht worden. Tenminste ik niet. En ik denk dat de WAATBox daar heel goed over na moet denken. Maar niet alleen de WAATBox, meerdere boxen. Niet alle merken willen nog met boxen werken vermoed ik, dat is een aanname dat ik doe, maar wel een logische. Het is toch dure reclame maken dan uiteindelijk. Dan kan je als je er aan wilt beginnen om van alles zelf in te kopen, maar ook dat is uiteindelijk niet rendabel.

Bij deze adviseer ik dan ook vele mensen, BEGIN NIET aan een bedrijfje om een box te maken, omdat Nederland nu verschrikkelijk overspoeld wordt met boxen en sommige niet voor niets zijn gestopt.

Natuurlijk wil ik nog een natuurlijke box zien in Nederland, maar ik denk na een half jaar dat het  dan over zal zijn. Waarom? Niet haalbaar of we hebben dan alles wel gezien. Omdat ook veel van deze producten wel eens in een gewone box is geweest. Alleen hoop ik wel dat de bestaande boxen die soms een “Natuurlijke box” op de markt brengen als extraatje of een “dierproefvrije box” dat het ook echt zo is! Dus met natuurlijke ingrediënten en eventueel met keurmerk en niet een product erin stoppen waar alleen maar synthetische ingrediënten in zitten en zegt “siliconen, parabenen, kleur- en geurstoffen” vrij te zijn. Dat is dus geen natuurlijk product.

Update: 13 Juli 2013
Ik heb gisteren een paar keer op de WAATBOX Facebook pagina gereageerd. Een paar meiden die duidelijk spraken heb ik geliked. Nu had ik een opmerking geplaatst richting hun, omdat ik hier uitleg over wilde. Maar deze is verwijderd en ik had gewoon een printscreen moeten maken. Wist ik veel dat zij zo met mensen om gaan! Ik ben dus verbannen van hun Facebook, in die zin ik mag dus niet meer reageren daar en zelfs niet liken. Enige wat ik kan is delen.
Dus omdat ik kritiek uit, omdat ik de Japan Movt Watch overal zie dat ik ze voor €1,- a €2,- kan inkopen en zij aangeven dat de winkelwaarde €29,95 is en nu 2 voor €8,95 verkopen dan mag ik dat niet zeggen. Heb dan lef om er op te reageren i.p.v. te verwijderen! Als jij die twee horloges verkoopt voor €8,95 heb je nog meer dan 50% marge winst. Laat staan dat er mensen in waren getrapt en ze voor €29,95 hadden gekocht. Dit zelfde horloge dat op de site staat zat ook in de maand juni WAATBox.

Dan alleen maar lezen en eventueel jullie via deze weg op de hoogte houden. Ik ben er echt niet voor om bedrijven en mensen “zwart” te maken. Maar ik kan er niet tegen als er bedrijven zijn die op deze manier hun producten willen slijten en als ik om opheldering vraag ik verbannen word. Blijkbaar is het heel normaal overal en nergens goedkope producten in te slaan en liegen over de winkelwaarde en de producten verslijten op vele verschillende manieren. Ga dan met de hele handel op de markt staan, waar je ook veel van dit soort horloges ziet en kiezen mensen zelf of ze het willen kopen of niet en kunnen ze het zien.
Het concept van iBood en 1DayFly is een stuk beter dan van WAAT.

Overigens kwam ik door Beautyreviews.be achter deze hele tumult van de WAATBox.

Update: 7 Augustus 2013
Even een update over de WAATbox, want ik ben weer achter informatie gekomen dat ik denk wat is dit?
En om dan even heel makkelijk te zijn, scroll door deze blogpost heen van Beautyreviews.be en bij de updates kom je erachter wat er nog meer loos is. Ik raad aan de Deo Free dus ook niet meer te gebruiken! Eigenlijk zou ik bijna zeggen, alles wat op dit moment door niemand verkocht wordt of zelfs gereviewd? Moet je dan eigenlijk weggooien. Dit kan gewoon niet!

Wat vind jij hiervan? Heb jij je abonnement opgezegd? Of geef je ze een tweede kans?

Getagd op:

15 thoughts on “Belangrijke update! De WAATBOX maakt geen reclame

 • 12 juli 2013 op 21:33
  Permante link

  Ik vraag me af of dit wel juist is wat ze zeggen. Die Maybelline oogschaduw hebben ze maanden geleden ook verkocht als dagactie bij Waat. En die is dus ook al heel lang uit de productie

  Ik geloof best dat Waat oude producten goedkoop opkoopt om deze zo weer door te verkopen, maar ook zij zouden zelf eerst onderzoek moeten doen wat ze verkopen.

  Beantwoorden
  • 12 juli 2013 op 22:11
   Permante link

   Dat is inderdaad zo. Het heeft wel twee kanten, want wat als ik een box heb en benader een bedrijf en die wil meewerken verwacht ik geen oude bende. En ja ik ken de webshop zelf niet, denk maar goed ook. Genoeg mensen die oude bende opkopen en dan weer willen gaan verkopen.

   Beantwoorden
 • 12 juli 2013 op 21:52
  Permante link

  Ach, dit is wel een smet op hun naam. We gaan zien of ze het overleven of niet. Ik heb zelf geen abo op welke box dan ook. Vind tot nu toe geen enkele box elke maand leuk, waardoor ik het mijn geld nog niet waard vind.
  Céline onlangs geplaatst..ABC tagMy Profile

  Beantwoorden
  • 12 juli 2013 op 22:20
   Permante link

   Sommige dingen waren wel duurder dan €12,50 of €14,95 maar uiteindelijk heb ik het niet eens gebruikt. Had mijn geld eigenlijk beter kunnen besteden.

   Beantwoorden
 • 13 juli 2013 op 08:53
  Permante link

  Jammer voor hen dat ze dan met een ‘slechte’ partner werkten, maar het blijft toch wel hun verantwoordelijkheid om hen goed te checken voor ze met hen in zee gaan. En een keer kan zoiets gebeuren, maar ik lees dat er al wel meerdere ‘afgedankte’ producten in gestopt worden. Dus mij lijkt dat net hun model te zijn. Nu ja, ik ben dus blij dat ik mijn geld er niet in gestopt heb
  Liesbeth onlangs geplaatst..Filmpje + Review: 3D Nail ToppingsMy Profile

  Beantwoorden
  • 13 juli 2013 op 16:54
   Permante link

   Ik ben ook blij hoor dat ik er geen geld aan uitgegeven heb en ik had dat ook begrepen, maar het ergste is eigenlijk dat als je naar http://www.waat.nl gaat (oops, maar ik hier nu reclame?) je gewoon met bepaalde producten “genaaid” wordt met de prijs die zij aangeven. 2 horloges kosten normaal €59,90 en nu €8,95 terwijl ze deze voor €1,- a €2,- kunnen inkopen. Een merk dat niet bekend is en uit Japan komt, sorry maar bedonder alsjeblieft iemand anders. Voor dit soort dingen kun je beter naar iBood of 1DayFly gaan.

   Beantwoorden
 • 19 juli 2013 op 15:58
  Permante link

  update ivm de box van mei:
  Beste Saskia,

  De Deo free is al heel lang uit de handel dus ik zou hem zeker niet meer gebruiken. Het is natuurlijk een vreemde zaak dat die Waat beauty box firma allemaal verlopen producten aanbiedt.

  Met vriendelijke groet, Kind regards, Mit freundlichen Grüssen, Salutations distinguées,

  Ria Waaldijk
  Consumentenservice

  Verrijn Stuartweg 60
  1112 AX Diemen, The Netherlands
  PO Box 171, 1110 BC Diemen, The Netherlands
  Telephone: +31 (0)205198345 (aanwezig ma, di,,do 0800 -1430 uur) Fax: +31 (0)206906435

  e-mail: Anita.de.Haan@Vemedia.nl
  website: http://www.vemediapharma.com

  Beantwoorden
   • 31 juli 2013 op 20:24
    Permante link

    Dan had ik het toch goed! Dat viel mij ook al op (en ik heb niet eens een abonnement) en dat is verschrikkelijk. Wat leuker is voor de mensen is om dan als webshop zijnde een goodiebag te doen. Bedoel die boxen moet je aan professionals overhouden die alleen daarmee bezig zijn. Echt verschrikkelijk en ook zo goedkoop hoe de juli box eruit ziet :(.

 • 9 september 2013 op 20:44
  Permante link

  Ik heb zo’n ongelooflijke spijt dat ik ooit een abo heb genomen op de WAATbox. Dit is nu eindelijk afgelopen en ik ben enorm blij dat ik er vanaf ben! Helaas ben ik wel mijn 45€ kwijt doordat ik een 3-maandenabo had afgesloten (STOM!) en ik heb nooit meer iets van hen teruggehoord. Ik hoop echt dat ze ten onder gaan en dat mensen zich bewust worden van hun oplichterij… Echt een schande dit bedrijf!
  Charlotte onlangs geplaatst..Personal update: tijdelijke afwezigheid…My Profile

  Beantwoorden
  • 10 september 2013 op 01:24
   Permante link

   Hey bedankt voor je bericht! Ik hoop ook dat er genoeg mensen beseffen dat dit niet kan. Hetzelfde met 1e maand een product erin doen en dan in de 3e maand dat ze bestonden ook weer hetzelfde product erin. Dat kan gewoon niet, doe zoiets dan een jaar later weer. Er zijn dus bedrijven die op de één of andere manier zo producten aan de mensen willen slijten. Idem met de dagdeals (wat de WAAT ook is).
   Enige dagdeals sites die ik vertrouw zijn iBood en One Day Fly.

   Beantwoorden
 • 30 oktober 2013 op 12:46
  Permante link

  In hun vipstore via waat.nl verkopen ze gewoon weer de Set van 5 DeoFree Spray!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.