Helaas, Douwe Bob geen winnaar… maar Slow Down

DouweBob
Douwe Bob hartelijk dank voor deze mooie avond! Voor een hele mooi lied dat ik zeker vaker zal gaan draaien. Het ligt zeker niet aan jouw optreden, niet aan je stem, niet aan “I Love You” dat je fluisterde, eigenlijk nergens aan. In ieder geval NIET aan jou!

België heerlijk begin, al had ik niet verwacht dat jullie toch net voor Nederland zouden komen. Jullie stonden bij de Bookmakers zelfs onder ons. Dus top gedaan!

Zweden? Begreep ik gewoon niet, plagiaat in mijn ogen en Matt Simons met Catch & Release is gewoon veel mooier en beter. Maar toch zoveel punten? Wat is jullie geheim?

Ik kan er wel een heel boek aan wijden wat er fout is gegaan, boos worden, oké ja dat ben ik eigenlijk ook wel een beetje geweest. Maar verander je daar iets mee? Nee. Ik had Rusland met hun mooie inzending graag zien winnen en zelfs Australië eigenlijk, want dat nummer vond ik prachtig! Of Frankrijk, Amir vond ik ook een leuk nummer hebben.

Maar nee Oekraïne met een nummer waar eigenlijk een politiek statement in zit, wat officieel niet mag, ja dat begrijp ik niet. Dan kon zij wel zeggen dat het over haar oma gaat, toch zit er een lading aan over wat er is gebeurd in 1944. En juist Oekraïne wint, terwijl het optreden ondermaats was, er waren gewoon betere zangers en zangeressen met betere performances. Ik kan mij niet voorstellen dat deze manier van voten zelfs eerlijk is gegaan. Is dat typisch Nederlands gedrag dat je gewoon gaat twijfelen? En waarom moet je een statement maken bij een Songfestival? Ik wil er eigenlijk niet over oordelen, want ik weet het niet.

Wat ik wel weet? Na de bekendmaking is Twitter en zelfs de Facebookpagina van Eurovision flink ontploft. Mensen zijn boos! Heel erg boos en twijfelen massaal aan de voting. Het is toch raar dat mensen massaal boos worden en het gewoon niet begrijpen en nu gaan klagen?

Weet je, nogmaals Douwe Bob ik heb genoten! Slow Down is echt wat er moet gebeuren. Dat ga ik zo doen, door lekker naar bed te gaan met jouw ESF lied in mijn hoofd. Hartelijk dank voor dinsdagavond en voor vanavond. Je bent een top gozer en ik  weet zeker dat je heel veel mooie nummers zal blijven maken.

FacebookTwitterGoogleTumblrRedditPinterest


One thought on “Helaas, Douwe Bob geen winnaar… maar Slow Down

  1. En dan te bedenken dat Oekraïne zelfs bijna gediskwalificeerd was….
    Ze zong zo vals als een kat, en ik vond het hele nummer vreselijk. Dat ik het maar niet hoef aan te horen op de radio….
    Ook zo apart dat de stemming van de jury’s zo enorm verschilde qua sommige landen van de televoting. Zegt genoeg toch????
    Roxanne onlangs geplaatst..Opgeruimd staat netjes april 2016 (video)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

CommentLuv badge