Secrets by Nature webshop

Dit is geen blogpost zoals jullie gewend zijn en ik mag zelfs het spits afbijten. Ik zit al een tijdje bij Webwinkelhelden en ik ben dan ook één van de deelnemers dat een blog gaat schrijven over mijn webshop en met enige regelmaat zul je dan hier ook een blog vinden over de andere Webwinkelhelden. Met dit project helpen wij elkaar om ook meer bekendheid te geven aan de vele andere leuke webshops die er zijn. Ik weet ook dat veel lezers het leuk vinden om altijd wel een nieuwe webshop te ontdekken.

SecretsbyNature
Over mij
Ik ben Agnetha, 30 jaar en woonachtig in Hoofddorp. In der loop der jaren zijn mijn passies wel veranderd hoor, ik bedoel ik vind het nu heerlijk om een film te kijken, te genieten van lekker eten en vind ik het altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Wat mijn passie ook is zijn websites maken, maar dat is dus ook werk geworden. Ik werk ook echt voor mijzelf, ik ben dan wel ZZP’er, maar omdat het altijd zo’n negatieve lading krijgt sinds het afgelopen jaar heb ik besloten om mij echt ondernemer te noemen. Ik werk namelijk voor mijzelf, ik heb mijn webshop en ik neem verschillende opdrachten aan van verschillende bedrijven en daar beleef ik echt heel veel plezier aan.

Waarom ben ik een webwinkel begonnen en hoe is deze ontstaan?
Om er niet een al te lang verhaal van te maken, want ik kan eigenlijk wel een boek schrijven over de tijd voor mijn webshop, wil ik wel laten weten dat ik juist begonnen ben met de webshop omdat het altijd wel is gaan kriebelen. In 2008 wilde ik al een webshop, maar ik wist niet waar ik precies moest beginnen. Totdat ik in 2012 wist wat ik wilde en er ook uit was wat ik wilde verkopen, ik zag het dus al helemaal voor me en ben toen ook aan de slag gegaan. Zat ook in het laatste jaar van mijn opleiding, dus timing was dan ook goed.

De webshop is ook ontstaan, omdat ik merkte nadat ik met veel merken in aanraking was gekomen met mijn blog, dat ik steeds vaak eczeem had op mijn handen en oh mijn hoofdhuid was zo verschrikkelijk geïrriteerd en er leek geen oplossing tegen te zijn. Ik ben daarom ook veel merken gaan uitproberen uit de natuurlijke segment en dan niet een merk dat daarnaast een natuurlijke lijn heeft, nee echt natuurlijke merken. Dit waren dan ook veelal merken die echt bijna niemand kende. Daarbij vond ik het ook belangrijk dat merken dierproefvrij waren en met de jaren leer je dan ook weer, dat sommige merken zich er wel aanhouden en andere merken niet. Daarnaast wordt er ook nog eens gekeken naar de ingrediënten, zitten er veel irriterende stoffen in of valt het mee? Bevat een stuk zeep ongeveer 5 a 6 ingrediënten of juist 20? Vandaar dat in zo’n 2,5 jaar er ook andere keuzes zijn gemaakt en veel merken ook weg zijn gevallen en er nieuwe bij zijn gekomen.

Valentijnsdag

Waar kwam de naam vandaan?
Mijn webshop heet dus Secrets by Nature en ik heb er wel zo’n 14 dagen over gedaan om het te verzinnen. Ik vroeg zelfs aan anderen of zij mee konden helpen, maar dat werd al helemaal niets. Ik had ook al wat namen in mijn hoofd, maar helaas bestonden deze al, dus moest iets anders verzinnen. Bij experts van domeinnamen en marketing werd mijn optie helemaal niet goed ontvangen, want ja het is niet goed te onthouden, het zal vaak verkeerd geschreven worden. Maar hoe vaker ik zei “Secrets by Nature” tegen vriendinnen en waarvan die zeiden van ja dat past gewoon in het plaatje, hoe meer ik ook zoiets had van YES! En ik heb daarna nooit meer getwijfeld, want Secrets by Nature betekent “geheimen van de natuur” en ik denk ook vaak dat de producten die in de shop staan, bevatten ook het geheimen van de natuur. De natuurlijke of zelfs biologische ingrediënten in het product is het geheim.

Over Secrets by Nature
Secrets by Nature is vooral ook het afgelopen jaar sterk gegroeid en hoop dan zelfs dit jaar nog meer groei mee te maken, waardoor ik misschien een eigen ruimte kan huren. Dit is eigenlijk wel een droom, een soort showroom met werkruimte en verkoopruimte. Ik heb al heel vaak het plaatje al in mijn hoofd. Voor nu werk ik nog vanuit huis of zit ik bij opdrachtgevers op kantoor. Mijn zolder is de plek waar alles staat en ingepakt wordt. Bij het bestellen is er een mogelijkheid tot afhalen, waarbij de klant de producten dus mogen afhalen. Het meeste wordt nu wel verstuurd.

Bij Secrets by Nature kun je terecht voor vele soorten natuurlijke cosmetica. Van reiniging tot masker, van make-up tot kwasten en zelfs schoonmaakmiddelen en edelstenen sieraden. De merken dat ik verkoop zijn 100% Pure, A Wild Soap Bar, Bubble Shack Hawaï, Cattier-Paris, Charmology, Cosnature, Crazy Rumors, Eco Cosmetics, La Fare 1789, Lavera, Lilly’s Eco Clean, Logona, Mineralissima, One with Nature, Salt of the Earth & Urtekram.
Verschillende merken en waarbij ook dit jaar veel merken een uitbreiding zullen krijgen, want zo is er maar een klein deel van het assortiment van 100% Pure en Lavera en wil ik dit graag uitbreiden.

Nonique en Cosnature

Heb het afgelopen jaar ook echt gekeken van wat past bij Secrets by Nature en wat juist niet? Zo hield ik vroeger nooit van handzepen, maar de zepen van A Wild Soap Bar en 100% Pure en eigenlijk iedere vaste handzeep dat met fijne ingrediënten is gemaakt vind ik nu echt heerlijk. Ook de schoonmaakmiddelen passen erbij, omdat het niet altijd zo is dat je diervriendelijk of milieuvriendelijk bezig wilt zijn, maar omdat je soms ook gewoon lichamelijke klachten (bijv: hoofdpijn) kunt krijgen van de reguliere schoonmaakmiddelen en dit gewoon niet meer wil.

En gaat het om de edelstenen sieraden, is het vooral al de passie die ik heb sinds ik 11 was voor edelstenen. Ik heb er dan niet veel, maar die ik heb hebben wel een mooi plaatsje. En blijf de sieraden ook nog mooi vinden en het is niet echt dat je er specifiek in de werkzame eigenschappen hoeft te geloven, maar juist moet ervaren. Ik ben zelf best sceptisch wat dat betreft, maar sommige klachten verminderen wel (ik zal nooit zeggen dat het geneest). Charmology vind ik daarom ook goed passen bij Secrets by Nature.

Webwinkelhelden

Uiteraard hoop ik dat jullie het een leuke blog vonden om te lezen. Om het niet al te lang te maken, stop ik nu dus ook. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Je kunt ze als reactie onder dit bericht plaatsen of eventueel even een e-mail sturen. Ik zou het vooral ook top vinden als je Webwinkel Helden gaat volgen op Facebook en Twitter.

 

 

FacebookTwitterGoogleTumblrRedditPinterest


7 thoughts on “Secrets by Nature webshop

  1. Wat een leuk stukje!
    En precies zoals je zegt de irritatie aan je huid en hoofdhuid is verschrikkelijk! Daarvoor kies ik ook liever voor natuurlijkere producten.
    Jouw webshop is zeker een aanrader!
    Jessica onlangs geplaatst..Studeren #2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

CommentLuv badge